top of page
16398424_v796-nunny-02_edited.jpg
מזון וטכנולוגיות לצליאק

מזון וטכנולוגיות לצליאק

ההגשה נסגרה

תאריך סגירת הגשות:

רקע:


  • צה"ל מגייס חיילים וחיילות חולי צליאק, תוך שהוא מתחייב לספק להם מזון המותאם לצרכים הרפואיים שלהם.

  • החיילים והחיילות אוכלים מזון סגור שלא בושל בחדרי האוכל הבסיסיים.

  • אט"ל (אגף הטכנולוגיה והלוגיסטיקה) מעוניין באיתור פריטי מזון לחיילים וחיילות עם צליאק, המבוססים על פיתוחים חדשניים בתעשיית הפוד-טק הישראלית שישפרו את חווית האכילה של החיילים והחיילות חולי הצליאק (סעיף 1)

  • בנוסף, אט״ל מחפש טכנולוגיות שיעזרו לזהות הימצאות גלוטן בפריטי מזון שונים (סעיף 2)


1. המזון אותו אנו מבקשים לבחון יכול להיות כזה המצוי בשלבי פיתוח שונים, ובלבד שהוא עונה על התנאים הבאים:


  • ללא גלוטן – בעל האישורים הפורמליים לכך, או בדרך להשיג אישורים אלו.

  • עשיר בערכים תזונתיים חיוניים דוגמת חלבונים, ברזל, סידן.

  • עדיפות לפריטים בעלי חיי מדף ארוכים.

  • תינתן עדיפות למזון שאינו אולטרה-מעובד

  • חשוב שהמזון יהיה טעים ובעל נראות מזמינה

  • בעל תעודת כשרות ישראלית


ניתן להגיש הצעות לארוחות שלמות או לפריטים בודדים העונים על אחת או יותר מההגדרות הבאות:


  • פריטים לצריכה אישית המיועדים לחימום עצמי במיקרוגל באריזה סגורה.

  • פריטים המיועדים לצריכה אישית בשטח באריזה סגורה.

  • פריטים המיועדים לחימום תעשייתי במטבח מוסדי ע"י תנור קומביסטימר, באריזה סגורה, אישית או לקבוצת סועדים.


2. כמו כן אט"ל מחפש טכנולוגיה לאיתור הימצאות גלוטן בפריטי מזון שונים, אשר תהיה בעלת המאפיינים והיכולות הבאות:


  • לזהות הימצאות גלוטן במזון, ברמת רגישות של ppm20 לכל היותר.

  • לספק תשובה מהירה להימצאות רכיבי גלוטן במזון הנבדק.

  • להיות פשוטה לשימוש על ידי צוותי המטבחים הצה"ליים, ללא צורך ברכישת מיומנות מקצועית מיוחדת וללא תשתיות יעודיות במטבח.

bottom of page